در مراسم رونمایی از سامانه جدید برگزاری آزمون های حرفه ای بازار سرمایه مطرح شد؛

شفافیت، تخصص و بهره وری؛ سه گزینه مهم سازمان بورس برای شرکت‌های تابعه

 

صورت مالی شرکت‌های تابعه سازمان بورس افشا می‌شود

از شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس انتظار می رود در حوزه آموزش بازار سرمایه، تنظیم گر و تسهیل‌گر باشد.

عضو هیات مدیره و معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم رونمایی از سامانه جدید برگزاری آزمون حرفه‌ای بازار سرمایه با اشاره به اینکه این سامانه با تلاش شرکت “توسعه مدیریت و آموزش بورس” راه اندازی شده است، گفت: با راه اندازی این سامانه،ایرادها و اشکال‌های قدیمی این حوزه در بخش آموزش برطرف می‌شود.

مصطفی بهشتی سرشت با بیان اینکه در حوزه اطلاع رسانی و خدمات بورس برنامه‌های تحولی پیش‌رو  است، افزود: تمرکز فعالیت شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس در گذشته بر اطلاع رسانی بود که در کنار آن تلاش‌های خوب و گسترده ای هم در حوزه آموزش و فرهنگ سازی صورت می‌گرفت.

وی با تاکید بر آنکه نگاه سازمان در حوزه توسعه یک نگاه تخصص محور است، عنوان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار علاقمند است به موضوع های تخصصی و حرفه‌ای بیش از دیگر موضوع‌ها پرداخته شود، بنابراین با این رویکرد بحث مربوط به اطلاع رسانی به روابط عمومی سازمان بورس سپرده شد.

بهشتی سرشت با بیان اینکه با سپرده شدن وظیفه اطلاع رسانی به روابط عمومی، تحولی بزرگ از لحاظ ساختاری در این حوزه رقم خورده است، افزود: امور اطلاع رسانی به دلیل تخصصی بودن آن و نزدیکی این فعالیت به وظایف روابط عمومی سازمان بورس، به این مدیریت واگذار شده است اما انتظار می‌رود در حوزه توسعه مدیریت و آموزش بورس، با مدیریت مناسب و رویکردی جدید، به این موضوع بیش از پیش پرداخته شود.

بهشتی سرشت با بیان اینکه قرار نیست این مجموعه تبدیل به یک موسسه آموزشی شود، اظهار کرد: همانطور که سازمان بورس یک نهاد ناظر و تنظیم‌گر است، از شرکت “توسعه مدیریت و آموزش بورس” انتظار می‌رود در حوزه آموزش بازار سرمایه نیز تنظیم‌گر و رگولاتور باشد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه موضوع آموزش مخاطبان خاص خود را دارد، بنابراین آموزش‌های تخصصی و حرفه ای را مؤسسات حرفه ای در این حوزه و برخی دانشگاه‌ها برگزار می‌کنند و همچنین آموزش‌های بدو سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نیز باید در شبکه کارگزاران که متولی آموزش به افراد هستند، ارائه شود.

عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان کرد: بخشی از آموزش، آموزش عمومی و فرهنگ سازی جامعه است که ممکن است متولی خاصی نداشته باشد، در این رابطه انتظار داریم به این حوزه توجه خاصی صورت گیرد. بنابراین ورود ویژه این شرکت به محدوده آموزش به معنی رقابت با سایر موسسات آموزشی نیست .

به گفته بهشتی سرشت، در بحث مربوط به آموزش‌های تخصصی و حرفه‌ای همچون (MBA) بازار سرمایه و ارائه مجوزهای جدید، اطلاع رسانی های لازم صورت گرفته است.

وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه متولیان ارائه این دوره‌ها دانشگاه ها و موسسات حرفه ای هستند، به طور حتم شرکت مدیریت توسعه و آموزش بورس به عنوان نهاد ناظر و تنظیم‌گر و تسهیل‌گر می تواند کمک بسیار خوبی در این حوزه داشته باشد.

بهشتی بیان کرد: در بحث توسعه مدیریت انتظار داریم شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس تجربیات مدیریتی در بازار سرمایه را به اشتراک بگذارد.

وی تاکید کرد: شرکت توسعه مدیریت و آموزش می تواند برای اشتراک گذاری این تجربیات پیش قدم شده و فضای مناسبی را بین نهادهای مالی در داخل کشور فراهم کرده و مجری و متولی برگزاری تورهای مدیریتی باشد به طوری که جمعی از مدیران بازار سرمایه، نهادهای مالی، فعالان بازار به همت این شرکت با تجربیات سایر کشورها در حوزه بازار سرمایه آشنا شوند.

عضو هیأت مدیره سازمان بورس در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: سیاست سازمان در قبال شرکت‌های تابعه سیاست شفافیت، تخصص و بهره وری بوده و به دنبال آن هستیم روابط سازمان با شرکت های تابعه از جمله این شرکت یک رابطه شفاف همراه با پاسخگویی و کارنامه قابل قبول عملکردی و بهره وری باشد.

معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: معتقدیم مجموعه سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی متعلق به مردم است و بهتر است همه در جریان باشند که مراودات به چه صورت تنظیم می شود.

وی افزود: مراودات مالی و قراردادی با شرکت های تابعه چون شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس و شرکت رایان بورس تغییر یافته و از این پس مراودات بر اساس قراردادهای مشخص و مبالغ مشخص صورت می‌گیرد.

بهشتی‌سرشت در پایان اظهار کرد: اگر در سال ۱۴۰۰ صورت های مالی سازمان منتشر شد این نوید داده می‌شود که در سال ۱۴۰۱ هم صورت های مالی شرکت‌های تابعه به صورت شفاف منتشر شود.