در بازار دوم معاملات فرابورس رقم خورد:

مشخصات کلی شرکت ۷۰.۲ میلیاردی درج و آماده عرضه اولیه ۱۵ درصدی

 

شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران با سرمایه ۷۰.۲ میلیارد تومانی در بازار دوم معاملات فرابورس درج شد تا در صف عرضه اولیه ۱۵ درصدی سهام بایستد.

شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از نهم شهریور با نماد “دبیوتیک” در گروه مواد و محصولات دارویی به عنوان صد و پنجاه و چهارمین شرکت در بازار دوم فرابورس درج شد تا در صف عرضه اولیه ۱۵ درصد سهام بایستد. همچنین تعهد عرضه ۱۰ درصد دیگر طی سه ماه از سهامدار عمده اخذ شده است.

معرفی شرکت

طبق بررسی های بورس پرس، طرح ایجاد شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران سال ۷۴ آغاز و در سال ۸۰ با ۱۲ میلیارد تومان سرمایه گذاری ثابت و در راستای گسترش صنایع زیربنایی دارویی با استفاده از فناوری های نوین و با هدف تولید مواد اولیه دارویی از قبیل آنتی بیوتیک های خوراکی از دسته پنی سیلین و سفالوسپرین ها و مواد حد واسط مورد نیاز تولید آنتی بیوتیک های فوق به روش سنتز شیمیایی، آنزیمی و بیوتکنولوژی مولکولی در زمینی به مساحت ۱۶ هکتار و سطح زیربنایی ۲۵ هزار متر مربع در شهرستان ساری به بهره برداری رسید.

این شرکت ۱۳ بهمن سال ۷۴ بصورت سهامی خاص تاسیس و در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید و در حال حاضر جزو واحدهای فرعی سرمایه گذاری دارویی تامین است.

جواز تاسیس شرکت توسط اداره صنایع استان مازندران در ۲۸ اردیبهشت سال ۷۸ با ظرفیت ۵۰۰ تن ۶APA و ۳۵۰ تن آمپی سیلین و آموکسی سیلین صادر و پروانه بهره برداری با توجه به تولید رسمی از یکم مهر سال ۸۰ در ۲۹ مرداد سال ۸۳ اخذ شده است. پروانه بهره برداری آسیکلوویر با ظرفیت ۲ تن در ۳۰ مرداد سال ۹۸ و آزیترومایسین با ظرفیت ۱۰ تن در ۲۵ اسفند سال ۹۷ از سازمان غذا و دارو اخذ شده است.

سرمایه و ترکیب سهامداران

سرمایه شرکت با ۲۰۲ نیروی انسانی در بدو تاسیس ۱۰ میلیون تومان بوده که طی هفت مرحله افزایش سرمایه به ۷۰.۲ میلیارد تومان رسیده است. سرمایه گذاری دارویی تامین معروف به تیپیکو ۱۰۰ درصد سهام این شرکت را تحت مالکیت دارد.

معرفی محصولات و جایگاه در صنعت

محصولات شرکت شامل دو دسته مواد موثره دارویی و حلال های شیمیایی است. مواد موثره دارویی شامل آنتی بیوتیک های بتالاکتام خوراکی ( سفکسیم، سفالکسین، آموکسی سیلین و آمپی سیلین)، سایر گروه های درمانی از قبیل قلبی-عروقی، آنتی ویروس( والزارتان، آسیکلوویر، آزیترومایسین) و حلال های شیمیایی مورد مصرف در pure و Technical در دو گرید DMM حلال صنایع دارویی، محلول های ضدعفونی کننده و مکمل سوخت دسته بندی می شود.

آنتی بیوتیک های بتالاکتاماز پر مصرف ترین داروها بوده و جز کالاهای استراتژیک بشمار می رود. آنتی بیوتیک سازی ایران قادر به تامین ۶۰ درصد از پنی سیلین و ۵۰ درصد از سفالوسپرین مصرفی است.

با توجه به روند رو به رشد داروهای قلبی عروقی، تولید داخلی این دارو از قبیل والزارتان طی سال های آینده استراتژیک خواهد بود و این شرکت قابلیت تولید ۸۰ درصد این دارو را دارد. با توجه به شیوع ویروس کرونا و مصرف آزیترومایسین در پروتکل درمانی، تولید این دارو نیز اهمیت بالایی دارد و شرکت قادر به تامین بازار کل داخلی است.

آنتی بیوتیک سازی ایران از طریق ارتباط با سازمان توسعه تجارت و انجمن مواد اولیه دارویی در حال پیگیری صادرات به کشورهای منطقه از قبیل سوریه، عراق و افغانستان است.