وزیر پیشنهادی اقتصاد مطرح کرد:

برنامه های بازگشت اعتماد به بورس و شرط معرفی رئیس بانک مرکزی

 

وزیر پیشنهادی اقتصاد ضمن اعلام برنامه ها برای بازگشت اعتماد به بورس از بکار بستن راه های غیرتورمی برای تامین بودجه و یکی از شروط معرفی رئیس بانک مرکزی خبر داد.

احسان خاندوزی در جلسه بررسی صلاحیت وزیر اقتصاد درخصوص برنامه ها اعلام کرد: بازگشت اعتماد به بازار سرمایه با پیگیری ایجاد تجربه مثبت برای سهامداران خرد، افزایش نقش بازار سرمایه در تولید، افزایش عرضه های اولیه بنگاه های خوشنام، متنوع سازی ابزارهای تامین مالی، کاهش قیمت گذاری غیرضروری و سپردن رقابت قیمتی در بورس های انرژی و کالایی، رسیدگی به تخلفات گذشته بازار سرمایه، لغو  انحصار ها اعم از سبدگردانی کارگزاری و …، ارائه مشوق برای سرمایه گذاری سهامداران تازه وارد جزو اقدامات در دستور کار است.

اصلاح روش های انتخاباتی هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی و پیگیری وضعیت جاماندگان سهام عدالت در دستور کار قرار دارد. اصلاح قانون سیاست های کلی اصل 44 ظرف 3 ماه آینده تقدیم هیات وزیران می شود تا مشکلات سهام عدالت و خصوصی سازی برطرف شود. در شرایط تحریم و کرونا مبادلات تجاری و ترخصی کالاهای اساسی اولویت دارد. سیستمی کردن فرایند مبادلات برای کاهش فساد و زمان مبادلات در برنامه قرار گرفت.

دشمن عرصه اقتصاد را به عنوان میدان جنگ با ملت ایران انتخاب کرده است. دولت سیزدهم به عنوان مسئله ای ملی در این تقابل تاریخی با تکیه بر اقتصاد مقاومتی پیروز خواهد شد. وزارت اقتصاد در خط مقدم خنثی سازی آثار تحریم است. این وزارتخانه را با آرایش تحریم ناپذیری، نوسازی خواهیم کرد.

مسیرهای جدیدی را خواهیم گشود و شرکای راهبردی دیگری پیدا می شوند. مگر برخی کشورهای آسیایی از روش های تسویه ارزی غیرمتعارف و شبکه هایی غیر از سوییفت استفاده نمی کنند؟

رونق بخشی اقتصاد را مقدم بر مالیات ستانی می دانم اما باید با تاسف گفت سیستم مالیاتی با فرار مالیاتی بالا و تحمیل عمده بار مالیاتی بر گروه های شفاف و تولیدکنندگان شناخته می شود.

تورم بی سابقه باعث شکاف درآمد و هزینه شده است. حل مسئله تورم نیازمند همکاری همه دستگاه ها است اما از روز اول تلاش را برای تامین بودجه از راه های غیرتورمی به کار خواهم برد.

برای جلوگیری از تحمیل هزینه های استقراض از بانک مرکزی، اقداماتی مانند ایجاد تقاضا برای اوراق دولت، تسهیل فروش اموال دولتی، ارتقا نقش خزانه، تنوع اوراق مالی اسلامی، تدوین برنامه زمانبندی انتشار اوراق را اجرایی خواهم کرد. به زودی دوران تئوری رها سازی شبکه بانکی رهایی خواهد  یافت . این از شروط معرفی رئیس بانک مرکزی خواهد بود.

درآمدهای دولت کفاف هزینه های استهلاکی سالانه را هم نمی دهد. برای بهبود این وضعیت از طریق کاهش هزینه تولید و مبادله اقدام خواهیم کرد.

بیمه مرکزی به عنوان رگولاتور بازار بیمه دچار تعارض نقش است. در حوزه بیمه تعهد می دهم از طریق اصلاح ساختار بیمه مرکزی به سمت تقویت ساختاری در حوزه بیمه حرکت کنیم. در مناطق آزاد به جای تمرکز بر اصلاحات کم اهمیت بر بهبود کیفی این مناطق تاکید می شود.

تلاش بر این است مدیریت مبتنی بر بازده دارایی های دولت توسعه داده شود. فرزند مجلس هستم و امید است از ارکان همگرایی مجلس و دولت باشم.