رییس هیات عامل صندوق تثبیت تاکید کرد:
راز و رمز هدر نرفتن منابع تزریقی به بازار: تعادل قیمتی

 

قیمت سهام باید در محدوده تعادلی قرار داشته باشد تا صندوق تثبیت و بازارگردان در زمان های بحرانی بتوانند وارد شوند اما هرگونه حرکت بازارگردان و صندوق تثبیت، قبل از تعادل و پایداری قیمت در بازار باعث هدر رفتن منابع می شود.

رییس هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه با بیان این مطلب گفت: تصمیم جدید هیات مدیره فرابورس درخصوص نحوه اجرای تبصره ۳ ماده ۱۵ دستورالعمل فعالیت بازارگردانی باعث افزایش نقدشوندگی در بازار می‌شود.

مهدی صبایی در ادامه افزود: وظیفه صندوق تثبیت، ورود به بازار در مواقع بحرانی است که با هدف کنترل و کاهش ریسک انجام می شود و نقدشوندگی مهمترین محور برای حمایت از بازار در مواقع بحرانی است.

وی تصمیم فرابورس را در خصوص ۴ برابر شدن دامنه نوسان با درخواست بازارگردان برای نمادهایی که ۵ روز صف باشند در جهت نقدشوندگی بازار اقدام بسیار خوبی دانست و گفت: چنین تصمیم هایی به ایجاد تعادل پایدار در بازار سرمایه کمک می کند و باعث می شود قدرت صندوق تثبیت برای اجرای وظایف حمایتی بیشتر شود.

رییس هیات عامل صندوق تثبیت بازار هرگونه تصمیمی را که منجر به افزایش نقدشوندگی شود را قابل تقدیر دانست و افزود: برداشته شدن حجم مبنا در بازار پایه مشروط به تشکیل صف فروش مستمر، تصمیم دیگری از هیات مدیره فرابورس بود که توانست بخشی از صف های فروش بازار پایه را جمع آوری و نمادها را به تعادل نزدیک کند.

صبایی با تاکید بر اینکه همچنان عدم تعادل در بسیاری از نمادهای بازار باعث کاهش اثربخشی اقدامات این صندوق می شود، گفت: مصوبه اخیر هیات مدیره فرابورس در راستای افزایش نقدشوندگی سهام، تعمیق بازار و تسریع قرار گرفتن قیمت سهم در محدوده تعادلی می شود.

به گفته وی چنین تصمیم هایی حضور موثرتر صندوق تثبیت و همچنین بازارگردان‌ها در نمادهای فرابورس برای افزایش نقدشوندگی بازار سرمایه را به دنبال دارد.

صبایی با اشاره به اینکه صندوق تثبیت هرچند بازارگردان نیست اما مدیریت ریسک بازار در روزهای بحرانی را برعهده دارد، گفت: هدایت منابع این صندوق در بازار باید اثربخش باشد و در زمان بحران سهم را به نقطه تعادل نزدیک کند.

وی شرط لازم را برای این موضوع اتخاذ تصمیم هایی در سطح هیأت مدیره بورس‌ها برای تغییرات ریزساختارهای بازار دانست و اظهار داشت: وقتی شرط لازم بازار یعنی قرار گرفتن قیمت سهم در نقطه تعادلی اتفاق بیفتد، صندوق تثبیت و بازارگردان ها به خوبی می توانند به وظیفه خود عمل کنند.

وی با اشاره به اینکه در شرایط امروز بازار، بسیاری از نمادها مدتها است از نقطه تعادلی خود فاصله دارند، گفت: قیمت سهام باید در محدوده تعادلی قرار داشته باشد تا صندوق تثبیت و بازارگردان در زمان های بحرانی بتوانند وارد شوند اما هرگونه حرکت بازارگردان و صندوق تثبیت، قبل از پایداری قیمت تعادلی در بازار باعث هدر رفتن منابع می شود.

وی تصمیمات اخیر فرابورس را گامی موثر در متعادل سازی قیمت ها در بازار دانست و افزود: چنین اقداماتی باعث روان شدن معاملات می شود که می تواند به نهادهایی مثل بازارگردان ها و صندوق تثبیت کمک کند.