نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مطرح کرد؛
دخالت بیش از حد دولت: عامل عقب‌ماندگی صنعت خودرو

 

خودروساز در تولید خودرو باید سه اصل رقابت پذیری، ارزان قیمت بودن و صادرات محور بودن را در تولید مد نظر داشته باشد که بعضاً به دلیل حضور پررنگ دولت در چرخه مدیریتی این صنعت حرکت رو به رشد قابل توجهی در این صنعت دیده نمی‌شود.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه واردات خودرو جزو اختیارات دولت‌ها است  گفت: با این که دولت بخش محدودی از سهام خودروسازی را در اختیار دارد ولی بیش از حد در امور آنها دخالت می‌کند. دولت در شرکت ایران خودرو ۶/۵ درصد و در شرکت سایپا ۱۴ درصد سهام دارد ولی بیش از ۲۰۰ درصد در انجام امور اداره این دو خودروساز دخالت دارد!

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: از وزیر صمت قول گرفته شده که دولت از خودروسازی جدا شود و سهام دولت را به طور کامل به بخش خصوصی واگذار کند. با واگذاری سهام اگر بخش خصوصی هم راه تولید بی‌کیفیت را در پیش گرفت دولت موظف است از سیاست تعرفه واردات استفاده کند تا بازار را تعدیل کند.

این نماینده مجلس با تاکید به اینکه صنعت خودروسازی باید متحول شود خاطر نشان کرد: برای صنعت خودرو طرحی وجود دارد که طی این طرح قرار شده مردم به یک خودرو از نطر کیفیت و قیمت امتیاز دهند و اگر این خودرو امتیاز لازم را کسب نکرد طبق قانون نیروی انتظامی مکلف می‌شود که از شماره‌گذاری این خودروها جلوگیری شود. در مقابل قرار شده اگر خودرویی در فضای رقابتی بیش از ۸۰ درصد رضایت مشتریان را برآورده کرده و امتیاز لازم را کسب کند، مشوق‌هایی برای آن در نظر گرفته شود.

به گفته حسینی کیا؛ با توجه به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخل، ظرفیت‌ انجام این کارها فراهم شده و مجلس به دولت تکلیف کرده در جهت تنظیم بازار خودرو اقدام به واردات خودرو کند. در این صورت با حذف دولت از چرخه مدیریتی و قیمت‌گذاری دستوری در این صنعت و همچنین ایجاد رقابت، خود به خود قیمت خودروهای خارجی کاهش یافته و قیمت خودروهای داخلی نیز تعدیل می‌شود.

حسینی کیا در مورد بازار لوازم خانگی هم گفت: این صنعت دارای ظرفیت‌های فراوانی است و رشد خوبی هم داشته است. دلیل این رشد وجود فضای کاملا خصوصی است که در این فضا، شرکت‌ها با یکدیگر رقابت می‌کنند. البته برخی از شرکت‌های بزرگ فضا را در اختیار شرکت‌های کوچک قرار نمی‌دهند و از طرف دیگر با توجه به این که تولیدات آنها داخلی است ولی گاهی از برندهای خارجی استفاده می کنند در حالی که هردو یک تولید هستند.