به گزارش آساسرمایه، دیروز شاخص‌های بازار سهام ریزش کردند، ارزش معاملات افت کرد و خروج پول حقیقی افزایش یافت. آیا شاخص کل به سقف مقاومت رسیده است.

برای پیش بینی بورس امروز –یکشنبه یکم مرداد- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز شنبه شاخص کل 33 هزار و 280 واحد ریزش کرد و شاخص کل هم‌وزن 12 هزار و 607 واحد افت کرد. همچنین شاخص کل فرابورس  306 واحد پایین آمد و شاخص هم وزن فرابورس کاهش 3 هزار و 174 واحدی داشت.

در پایان معاملات ‌روز شنبه، 110 نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 442 نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، 20 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 80 درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

روز شنبه در بورس شرکت کویر تایر (پکویر)، شرکت سرمایه گذاری توکا فولاد (وتوکا) و شرکت صنایع بهشهر ایران (وصنا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت سوژمیران (فسوژ)، شرکت تولید و صادرات ریشمک (ریشمک) و شرکت پاکدیس (غدیس) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نمادهای شپدیس (شرکت پتروشیمی پردیس)، غبشهر (شرکت صنعتی بهشهر) و کاما (شرکت باما) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت ویتانا (غویتا)، شرکت عطرین نخ قم (نطرین) و شرکت تولیدی و خدمات صنایع نسوز توکا (کتوکا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در معاملات شنبه، 44 نماد صف خرید داشتند و 194 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 10 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 304 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 510 درصدی به 830 میلیارد تومان رسید.


بیشتر بخوانید: انجام بزرگترین تأمین مالی بازار سرمایه از محل انتشار اوراق اختیار فروش تبعی در بورس تهران


پیش بینی بورس امروز

در معاملات دیروز بورس تهران شاخص‌های بازار سهام‌ ریزش کردند. تعداد نمادهای قرمزپوش بازار نیز بیشتر بود و 80 درصد نمادها ریزش قیمت داشتند.

نمادهای شستا، فارس، تاپیکو، شتران، شپدیس، پارسان و نوری بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند.

دیروز سرانه فروش حقیقی بیشتر از سرانه خرید بود. سرانه فروش هر کد معاملاتی حقیقی 33 میلیون و 400 هزار تومان و سرانه خرید 21 میلیون و 200 هزار تومان بود.

همچنین 776 میلیارد تومان از بازار خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه 64 برابر بیشتر شده است.

علاوه بر این، در ادامه روند رکودی معاملات سهام، ارزش معاملات خرد با افت 34 درصدی به 4 هزار و 346 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در 5 ماه اخیر از ابتدای اسفند سال گذشته تا به امروز است.

بنابراین بازار از یک سو هنوز با رکود معاملاتی مواجه است و از سوی دیگر شاهد صف‌های طویل فروش و خروج پول حقیقی هستیم. اغلب قریب به اتفاق گروه‌ها نیز قرمزپوش بودند و تنها گروه لاستیک و پلاستیک کمی سبزتر از بقیه بود. همانطور که در گزارش پیش بینی بورس هفته گفته شد؛ معامله گران به طور توأمان انتظارات منفی دارند و به بازار بی اعتماد هستند. در چنین شرایطی بازار سهام به سیگنال مثبتی نیاز دارد که انتظارات منفی را معکوس کند و خریداران را به بازار فرا بخواند. سیگنالی که فعلا غایب است.