چرا باید معاونت بازار سرمایه در وزارت اقتصاد تاسیس شود؟

خاندوزی با بورس چه خواهد کرد؟

 

احسان خاندوزی گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد سیگنال‌های مثبتی را به بازار سهام داده است. با توجه به این موضوع او با بورس چه می‌کند؟

احسان خاندوزی، گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد در دولت جدید به نقش بازار سهام در اقتصاد توجه ویژه‌ای دارد. او معتقد است رونق بازار سرمایه باید برای کمک به بخش تولید باشد. به عبارت دیگر باید بازار سهام باعث افزایش تولید و اشتغال شود و تاثیر گسترده خود را بر اقتصاد کشور نمایان کند.

با گسترده شدن فضای تاثیرگذاری بازار سرمایه بر مردم، نیاز به ابزارها و وضع قوانین بیشتر در این بازار هم در اولویت قرار گرفته است. خاندوزی که در مجلس به عنوان یکی از نمایندگان در حال حاضر فعالیت می‌کند بارها درباره بازار سهام مصاحبه کرده است و با اصلاح برخی از ساختارهای بازار سهام موافق است. از جمله گفته‌های او درباره بازار سرمایه، افزایش شفافیت در صورت‌های مالی سازمان بورس، جلوگیری از فعالیت شرکت‌های بدون بازارگردان و منع دولت از دخالت در بازار سرمایه بوده است.

او در توییت‌های مکرری مخالفت خود را با قیمت‌گذاری دستوری کالاها بیان کرده است. در این باره مجید ششمانی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است: به دلیل آنکه خاندوزی قبل از آنکه در مجلس حضور داشته باشد به عنوان کارشناس در مرکز پژوهش‌های مجلس بوده است نظرات و گزارش‌ها کارشناسی زیادی را درباره اقتصاد و مشخصا بازار سرمایه داده است. پس حضور او در وزارت اقتصاد می‌تواند نوید بخش این موضوع باشد که تصمیمات خلق‌الساعه و غیر کارشناسی شده در اقتصاد و بازار سرمایه گرفته نشود.

ششمانی می‌گوید: خاندوزی بارها در صحبت‌هایش بر اصل مکانیزم بازار توجه زیادی داشته است و با قیمت‎‌گذاری دستوی هم همان طور که گفته شد مخالف است. پس در نتیجه به نظر می‌رسد در دولت جدید  تحرکات بهتری در بازار سرمایه شاهد باشیم.

ضرورت اصلاح ساختارهای بازار سرمایه، اولویت وزیر پیشنهادی

خاندوزی از ابتدا به دنبال اصلاح قانون مادر بورس بوده و اصلاح ساختار بازار سرمایه را جزو اولویت‌های این اصلاح قرار داده است. حالا چرا تغییر در ساختارهای بازار سرمایه از اهمیت خاصی برخوردار است؟

با گسترش بازار سهام در کشور و شناخت تعداد زیادی از مردم نسبت به این بازار باید ابعاد آن هم متناسب با تعداد افرادی باشد که در این بازار حضور دارند. به گفته کارشناسانی مثل مهدی سوری اهمیتی که برای بانک و بیمه در ساختار اقتصادی کشور مهیا است برای بازار سرمایه هنوز شکل نگرفته است. سوری می‌گوید: تا قبل از این، بازار سرمایه کوچک بوده است و تعداد افرادی که در بورس فعال بودند نسبت به حال کمتر بوده است اما حالا با توجه به گسترش بازار در بین احاد مردم جامعه باید زیر ساخت‌ها متناسب باشند.

او معتقد است: زمانی که جایگاه بانک مرکزی و بازار سرمایه را مقایسه می‌کنیم با این تفاوت مواجه می‌شویم که بانک مرکزی حضور و نقش پررنگ‌تری را در اقتصاد کشور بازی می‌کند.

سوری برای حل این موضوع راهکاری را پیشنهاد و درباره آن توضیح می‌دهد: با توجه به این نکته که احسان خاندوزی قبل از آنکه به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد معرفی شود، توجه ویژه‌ای به بازار سرمایه داشته است. حالا با این وجود انتظار می‌رود دفتری با نام بازار سرمایه در وزارت اقتصاد در کنار معاونت بانک و بیمه احداث شود تا هر تصمیم اقتصادی کلانی که گرفته می‌شود با اقتضائات بازار سرمایه سنجیده شود و بعد به مرحله اجرایی برسد.

منبع: تجارت نیوز