بورس بعد از رئیس جدید بانک مرکزی
یک کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد؛
بورس بعد از رئیس جدید بانک مرکزی
ریزش سنگین و یا به تعبیر بهتر، تکرار ریزش سال ۹۹، با توجه به شرایط تورمی و حمایت یکدست ارکان تصمیم گیری از بازار سرمایه، بسیار بعید خواهد بود.
به نقل از بورس نیوز، اگرچه وعده دلار ۱۵ هزار تومانی، بازار ارز را در سراشیبی قرار داد و دلار تا حدود ۲۱ هزار تومان افت کرد؛ ولی چندهفتهای است که دوباره نرخ ارز صعودی شده و دلار در روزهای اخیر کانال ۲۸ هزار تومانی را هم لمس کرد و بازار سرمایه هم با رشد نرخ ارز، رشد کرد. دیروز اما نرخ ارز کمی افت کرد و صورت بازار سرمایه را هم کمی سرخ کرد. به نظر میرسد با تعیین تکلیف رئیسکل بانک مرکزی و شروع به کار رئیس جدید، نرخ ارز کاهش یابد.
نیما میرزایی کارشناس بازار سرمایه در این خصوص بیان کرد: مهمترین وظیفه بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی است که در دوران انتقالی بین دولتها متأسفانه دچار آسیب نسبتا جدی و البته هیجان شد. هرچند برخی از اتفاقات داخلی و منطقهای نیز زمینهساز افزایش نرخ ارز بود.
وی افزود: انتظار میرود که با تعیین تکلیف ریاست جدید بانک مرکزی هیجانات بازار آزاد ارز نیز کنترل شود و معاملات سفتهبازی و هیجانی اخیر نیز کاهش یابد و درنتیجه دستکم روند صعودی آن متوقف شود. با توجه به کسری بودجه دولت و سیاستهای کلان تورمی از جمله ساخت ۴ میلیون مسکن ظرف دوره آتی و همچنین تنگنای شریان های ورود ارز به کشور، کنترل و سرکوب نرخ ارز در بلندمدت مقدور نیست و مجدداً شاهد دررفتن فنر آن خواهیم بود. سیاستی که البته تیم اقتصادی دولت یکپارچه با آن مخالف هستند. محتملترین پیشبینی، رشد آرام و ممتد ارز ، همگام با تورم پس از یک استراحت چندماهه خواهد بود. البته در صورت اجرایی شدن گزینه توافق برجامی ، ضربآهنگ رشد نرخ ارز کاهش مییابد ولی به دلیل برخی مسائل در ساختار بانکی و اجرایی ، نمیتوان انتظار خوشبینانه توقف افزایش نرخ را داشت.
میرزایی در رابطه با تأثیر کاهش محتمل بازار ارز و دلار احتمالاً ۲۳ الی ۲۵ هزار تومانی بر بازار سرمایه اظهار کرد: جهش نرخ ارز بدون شک مهمترین اهرم رشد بورس در دو ماه اخیر بوده است و افت شدید آن نیز بازار را وارد ریزشی میکند. سهام غیر بنیادی که بیشترین رشد را در این دوره داشتهاند ، میتوان انتظار داشت در ریزش تحت این شرایط نیز پیشگام باشند. هرچند این تکانه ، تأثیر کوتاهمدت داشته و با توجه به روند صعودی آرام دلار نیمایی، بازار در بلندمدت به روند صعودی و منطقی خود بازخواهد گشت .
وی تأکید کرد: ریزش سنگین و یا به تعبیر بهتر، تکرار ریزش سال ۹۹، با توجه به شرایط تورمی و حمایت یکدست ارکان تصمیمگیری از بازار سرمایه ، بسیار بعید خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه در معرفی گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری گفت: گروههای تورمی که ضریب اهرم دلاریشان نیز کمتر از یک واحد است، کماکان میتوانند بازدهی کم ریسک تر و جذابتری را نصیب سهامداران کوتاهمدتی بکنند. از جمله این گروهها میتوان به گروههای دارویی ، زراعی و غذایی اشاره کرد.