روز چهارشنبه شاخص کل بورس تهران با رشد 0.61 درصدی به عدد 1456 هزار واحد رسید  بطوریکه از 341 نماد معامله شده، قیمت پایانی 259 سهم مثبت بود و در مقابل 65 سهم در سطوح منفی دادوستد شدند.

 در این بازار 101 نماد (30 درصد) صف خریدی به ارزش 538 میلیارد تومان تشکیل دادند  و خروج 100 میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق های قابل معامله با درآمد ثابت را شاهد بودیم .

قیمت دلارنیز روز چهارشنبه  بالا کشید و به ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. از دلایل این افزایش قیمت، می‌توان به اتفاقات سیاست خارجه و اتفاقات اقتصادی داخلی اشاره کرد با وجود  اینکه دلار تا حدودی به دلیل بازی های دولت تحلیل پذیر نیست اما متاسفانه با نگاهی صرفا  به چارت براحتی میتواند به سقف های  قبلی برسد

این روزها شرایط معاملاتی بازار سهام  با ثبات تر شده است کم کم کف بسیاری از سهم ها شناسایی شده است حجم و ارزش معاملات در حال افزایش است و بنظر میرسد حضور خریداران بیشتری رادر بازار شاهد باشیم.

جدول تغییرات هفتگی

تحلیل شرکت فولاد مبارکه اصفهان (#فولاد)

تحلیلگر بنیادی: حسین تقی نژاد

معرفی شرکت

شـرکت فولاد مبارکه اصفهان در تاریخ 1369/12/29 به صورت شرکت سهامی خاص تأسیس شده و تحت شماره 7841 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی اصفهان به ثبت رسید و متعاقباً از تاریخ 1372/10/22شروع به بهرهبرداری نموده است. شـرکت در تاریخ 1383/02/23 به موجب صورت جلسه مجمع عمومی فوقالعاده به شـرکت سهامی عام تبدیل و در تاریخ 1385/12/07 در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده و سهام شرکت در تاریخ 1385/12/20 مورد معامله قرار گرفته است.

ترکیب سهام‌داران

 

تحلیل وضعیت تولید و فروش شرکت:

مهم ترین عامل تحلیل هر شرکت بررسی ظرفیت های تولید اسمی و تولید واقعی شرکت است که می تواند با اجرای پروژه ها و مگا پروژه ها به این ظرفیت بیافزاید. پس از بررسی آمار تولید شرکت، این فروش شرکت است که نتیجه تمام فعالیت شرکت را نمایان می کند و سبب تزریق نقدینگی و گردش نقدینگی در شریان های شرکت می گردد.

بیش از 78% محصولات شرکت در گروه محصولات گرم و محصولات سرد دسته بندی می شوند.

تولید:

ظرفیت تولید اسمی محصولات مختلف شرکت در سال 1400 در جدول زیر نمایش داده شده است و سپس به بررسی روند تولید واقعی در 5 سال اخیر پرداخته ایم.

 

 

 

فولاد مبارکه در 6 ماهه ابتدایی سال جاری توانسته به میزان 46% از کل تولید محصولات گرم سال 1399 را تولید کند و این نسبت در خصوص محصولات سرد بیش از 50% است.

 

فروش:

روند فروش را از دو منظر مقدار فروش و مبلغ فروش ماهانه از ابتدای سال 1399 تا مهر ماه 1400 را  بررسی می کنیم.

مقدار فروش:

 

فولاد مبارکه اصفهان در 7ماهه 1400 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد افت 6 درصدی مقدار فروش بوده است.

 

مبلغ فروش:

مبلغ فروش شرکت تحت عامل افزایش نرخ محصولات رشد چشمگیری داشته است و برآیند آن را میتوان در نمودار مبلغ فروش شرکت، که حاصل ضرب نرخ فروش در مقدار فروش است مشاهده کرد.

  •  
  • مبلغ فروش شرکت در 7 ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از 88 درصد رشد داشته است.
  • همانطور که پیش تر نیز گفته شد، علیرغم افت 6درصدی در مقدار فروش شرکت، افزایش نرخ محصولات توانسته است این کاهش را جبران و حتی سبب رشد چشمگیر مبلغ فروش شود.
  • انتظار میرود شرکت بتواند در 6ماهه دوم سال جاری به مبلغ فروش بیش از 70 هزار میلیارد تومان دست پیدا کند.
  •  

ترکیب فروش محصولات:

عمده ی فروش داخلی و صادراتی شرکت کاتد مس است که تغییرات نرخ آن تاثیر با اهمیتی بر درآمد و سود شرکت دارد. ترکیب فروش محصولات شرکت در ادامه به صورت نموداری نمایش داده شده است.

 

تجزیه و تحلیل صورت های مالی به کمک نسبت های مالی:

نسبت های مالی را در سه دسته اصلی میتوان مورد بررسی قرار داد که شامل نسبت های نقدینگی، نسبت های سودآوری و نسبت های فعالیت است. مهم ترین نسبت های هر دسته را محاسبه و سپس به تحلیل و توضیح مفهوم آن می پردازیم.

 

نسبت های نقدینگی:

 

* افزایش یا کاهش این نسبت لزوما نشانه ی مثبت یا منفی برای شرکت نیست و آنچه که اهمیت دارد بررسی دلیل کاهش یا افزایش نسبت است. در 4 سال اخیر این نسبت بیش از یک بوده است که عدد مطلوبی به حساب می آید و در سال 97 تا کنون شرکت توانسته است نسبت جاری را بالای 2 تثبیت کند. نسبت 2 به این معنی است که شرکت به ازای هر واحد بدهی جاری، دو واحد دارایی جاری دارد که این مورد سبب ایجاد یک حاشیه امنیت برای شرکت می شود و ریسک بدهی را اگر نگوییم به صفر می رساند، اما به حداقل می رساند.

افزایش این نسبت عموما به دلیل افزایش در سرمایه گذاری های کوتاه مدت شرکت بوده است که بسیار عامل مثبتی در صورت های مالی شرکت است.

 

نسبت های سودآوری:

  •  
  • افزایش حاشیه سود ناخالص شرکت بیانگر افزایش در سود آوری شرکت حتی با میزان فروش قبلی است. به عبارتی بهره وری شرکت بهبود یافته و توانسته هزینه های مربوط به بهای تمام شده خود را کاهش دهد.
  • میانگین حاشیه سود گروه فلزات اساسی برای 6ماهه 1400، نسبت 33% است که فولاد با عملکرد فوق العاده خود به حاشیه سود حدود 2 برابر میانگین صنعت دست یافته است.

در گزارش 6ماهه 1400 شرکت حاشیه سود ناخالص بسیار عالی 61 درصدی را ثبت کرده است که نشان از افزایش درآمد شرکت بیش از میزان افزایش بهای تمام شده فروش را دارد.

نسبت p/e نشان دهنده قیمت به ازای هر ریال eps شرکت است که می تواند به ما دیدگاه مناسبی از ارزندگی شرکت های ارزشی مانند فولاد را ارائه نماید.

با کاهش قیمت سهم در ماه های اخیر و افزایش سودآوری شرکت، نسبت P/E گذشته نگر سهم به مقدار زمستان 98 کاهش یافته است که حکایت از ارزندگی سهم دارد.

میانگین p/e صنعت فلزات اساسی 8/4 است که باز هم نشان از ارزندگی سهام فولاد در قیمت های فعلی است.

 

 

نسبت ROE در بردارنده اطلاعات بسیار مفیدی از عملکرد شرکت است که 3 مورد اساسی: 1. کارایی عملیاتی 2. بکارگیری موثر دارایی ها 3. اهرم مالی را نشان می دهد.

رشد بهره وری شرکت طی 5سال اخیر به وضوح در نسبت بازده حقوق صاحبان سهام قابل مشاهده است و توانسته در سال 1399 به بیش از 55% بازدهی دست یابد که با توجه به افزایش قابل توجه حاشیه سود شرکت در 6ماهه1400، انتظار تداوم رشد بازده را در سال 1400 نیز داریم.

 

جمع بندی نسبت های مالی:

نسبت های مالی تماما نشان از بهبود عملکرد شرکت در سال های اخیر و به خصوص پس از سال 1397 دارد که می تواند ناشی از افزایش نرخ های جهانی در کنار افزایش نرخ تسعیر ارز باشد.

 

عملکرد شرکت های زیرمجموعه در 6ماهه 1400:

همانطور که در جدول زیر مشاهده می شود شرکت های زیرمجموعه فولاد مبارکه هم در 6 ماهه ابتدایی سال جاری عملکرد خیره کننده ای داشته اند که می تواند در صورت های مالی تلفیقی شرکت سود شرکت را بسیار بالا ببرد.

 

سهم شرکت در تولیدات کشور: